Digitala möten – nutiden och framtiden

Stå inte stilla på stationen när digitaliseringståget lämnar perrongen. Se istället till att du har verktyg på plats för att kunna genomföra digitala möten.

Tiderna för fysiska möten är över. Nja, det var kanske att överdriva. Men det är åtminstone ingen överdrift att påstå att behovet av dem har minskat. Eller åtminstone att det numera finns stora möjligheter för alternativ till att träffas över samma bord. Det är en av många positiva följder med den omfattande digitaliseringen.

Numera behöver inte ett möte ställas in på grund av att en av deltagarna blivit snuvig och måste stanna hemma. Hen kan delta digitalt hemifrån istället. Man behöver alltså inte befinna sig på samma plats, vilket underlättar enormt då man kan sammanträda och ha effektiva möten oavsett var man befinner sig i världen.

Kraftig begränsning utan digitala möten

Men det krävs förstås fortfarande särskilda verktyg för digitala möten för att också möjliggöra dem. Tillgång till internet är förstås det allra mest grundläggande. Därefter måste man införskaffa sig rätt program som också motsvarar mötets ändamål. Där kan det skilja sig åt beroende på syftet, hur ni föredrar att kommunicera och på vilka villkor.

Poängen är att ingen ska behöva känna sig begränsad i att organisera ett möte bara för att man inte befinner sig i samma möblerade rum. De tiderna är förbi. Idag finns det alltså helt andra möjligheter. Det öppnar också för bättre effektivitet i verksamheten, snabbare beslut och allmänt större flexibilitet som ofta får väldigt positiva konsekvenser för helheten.

1 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.