Detta kan du göra med trapphuset

Bor man i en bostadsrättsförening (BRF) är det viktigt att hålla trapphus och allmänna utrymmen fräscha. Kommer man som gäst och ser trapphuset kan man få ett dåligt första intryck. Är det så att någon i er BRF vill sälja sin bostadsrättslägenhet kan det dra ner priset om man inte har något fint trapphus som man kan visa upp, och tvärtom. Om trapphuset är fint, liksom tvättstuga, gästlägenhet och festlokal, om det finns sådana, höjer det värdet på fastigheten avsevärt. För alla som är intresserade av att sälja sin bostadsrätt är det alltså mycket värt att hålla fastigheten i ett bra skick. Så hur kan man hålla fastigheten på en bra nivå och renovera det?

1. Slipa golv

Har man trägolv i fastighetens trapphus, kan man alltid slipa det. Att slipa trägolv gör att man tar fram en ny yta på trägolvet. All smuts och slitage kommer bort. När man väl har tagit fram en ny yta på trägolvet är det sedan viktigt att behandla det antingen med hårdvax, lack eller kanske någon betsfärg eller olja. Då håller trägolvet för många år till.

2. Lägga matta på trappstegen

Vissa gillar att lägga en matta på trappstegen för att göra trappan snyggare. Det gör att trappan inte slits ner så mycket utan bevaras. En matta i trappan gör den bra mycket mer elegant. Och är den sliten kanske det är dags att byta ut en mot en ny.

3. Måla väggar

Om man väljer att måla om väggarna ger man dem en ny, ren och fräsch yta. Det blir finare när det blir rena färger, i ställer för en massa smuts. Det blir ljusare, förhoppningsvis av den nya färgen.

4. Måla innertak

När man målar om väggarna kan man lika gärna måla om taket. Annars blir skillnaden för stor mellan hur taket och väggarna ser ut. Man brukar nämligen alltid passa på att måla taket när man ändå målar väggarna.

5. Göra nya trapphandtag

Man kan enkelt förnya trapporna genom att lägga på nya handtag. Det gör mycket för utseendet och för att förnya trapporna.

6. Montera ny belysning

Det gör mycket för utseendet att byta lmapor i ett trapphus. Har man tidigare haft plafonder kan man byta till vackrare lampor i liknande stil som resten av fastigheten.

Anlita rätt hantverkare för trapphusmålningen i Stockholm. Bäst är att anlita någon som har garantier, ansvarsförsäkring och certifieringar som garanterar att de kan sitt arbete. Här kan du läsa mer om ett sådant företag som erbjuder trapphusmålning.

23 Nov 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.