Det smidiga men hårda materialet

Tänk att bara ta ett par rejäla bitar metall och skapa vackra och funktionella föremål av dem. Är det något som lockar dig så kanske även du vill prova på att arbeta med smide av något slag.

Drömmer du om en karriär som är kreativ, där du får arbeta med händerna och som dessutom är till nytta? Bor du i huvudstaden och känner att du vill hitta på något som inte är bland det vanligaste inom yrken? Då kanske du är en av dem som bör satsa på att bli expert på smide i Stockholm. Ett yrke som alltid behövs och som är mycket varierande. Ena dagen kan du vara på en stor byggplats och andra dagen kanske du gör ett litet arbete hos en privatperson. Alla uppdrag är lika viktiga och uppskattade av kunden.

Från ljusstakar till hus

Som smed kan du välja att inrikta dig på ett område som du tycker är extra roligt. Eller så kan du variera dig allteftersom du får uppdrag och andan faller på. Det kan vara upplyftande att skapa en snirklig ljusstake och därefter bege dig till ett uppdrag där du ska skapa en trappa. Inom smide kan du även hamna på ett tak, skapa stommen till ett hus eller någon annan byggnation som kräver en rejäl stadga. Materialet som du kommer att arbeta i är mycket smidigt att forma men samtidigt hållbart och hårt när du är klar. Det är säkert också där som fascinationen inom yrket ligger.

27 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.