Det lönar sig att slipa om golvet

Har ni ett trägolv som sett bättre dagar? Med en golvslipning kan man fräscha upp träet och ge det nytt liv. Faktum är att det sällan går att se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nytt.

Trä är ett av de mest populära golvmaterialen och det är många som väljer att lägga in nya trägolv. Men har man redan ett trägolv men tycker att det är slitet och trist kan man istället slipa det och ge det en ny ytbehandling. Då gör man något gott för miljön samtidigt som man spar pengar, detta eftersom det är billigare att slipa än att lägga in ett nytt golv.

Är man också ute efter en större förändring kan man välja en annan ytbehandling än tidigare. Förr i tiden lackade man oftast trägolv blanka men idag finns det också matta lacker. Men man kan också vaxa, olja, luta, måla och färga in trägolv ljust eller mörkt.

Slipa själv eller anlita någon?

Det finns särskilda maskiner att hyra om man vill spara pengar och slipa golvet själv. Men är man ute efter ett riktigt snyggt och hållbart resultat lönar det sig att anlita en golvslipningsfirma. De hinner ofta både slipa och ytbehandla golvet på en dag. Dessutom kan man använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden, vilket gör att man kommer ner i pris. Men då pris på golvslipning i Göteborg och andra större städer varierar, kan det vara bra att kontakta ett par olika företag och be om en offert.

28 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.