Det kan löna sig med fönsterbyte i ens BRF

Det behövs ständigt underhåll och förbättringar av en BRF. En sak som är viktig att prioritera är fönsterbyte eftersom det kan ge lägre uppvärmningskostnader.

Att bedriva en ekonomiskt hållbar bostadsrättsförening är inte det enklaste. Det vill också till att det finns boende som är villiga att engagera sig i styrelsearbetet. Annars blir det ännu knepigare. Utan en bra styrelse är det stor risk att ekonomin på sikt går överstyr.

För att ha någon slags chans att hålla styr på föreningens ekonomi och samtidigt se till att allt underhåll och allt förbättringsarbete sköts, så är det väldigt bra att upprätta en ekonomisk plan. I den lägger man in en långsiktig planering för det som behöver göras, inklusive beräknade kostnader.

Ta hjälp med fönsterbyte i BRF

En sak som det är vanligt att man behöver planera för är fönsterbyte i bostadsrättsföreningen. Många äldre hus har fönster som är dragiga och dåligt isolerade. Om så är fallet så får man onödigt höga uppvärmningskostnader. I ett sånt läge bör fönsterbyte höra till det som man prioriterar.

Det innebär dock en hel del arbete, och även olägenheter för de boende, att byta fönster. Dessutom är det dyrt. Därför är det något som man inte gör hur som helst. Det är bäst att ta hjälp av en firma som har erfarenhet av liknande fönsterbyten och som kan föreslå vilken fönstertyp som skulle fungera bäst att byta till. Då kan man vara säker på att resultatet kommer att bli bra.

23 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.