Deponi och återvinning i Stockholm

I Stockholm kan du hitta både deponi och återvinning i ett och samma koncept. Det gör att allt blir lite lättare för både dig och dem som hanterar deponin.

Allt vi använder måste till slut tas om hand på ett eller annat vis. En del avfall kan man inte återvinna alls. Det är precis detta som till sist hamnar på en helt vanlig soptipp, alltså en deponi. Här samsas det med allt möjligt bråte. Det kan till exempel vara aska från så kallad energiproduktion.

Något annat som klassar in under rubriken deponi är jord som varit utsatt för stark förorening. Den kan man inte använda igen utan den måste man ta om hand på lämpligt sätt. Det kan vara sådant som medför att du utsätter din hälsa och din miljö för allvarliga risker. Det som inte hamnar på deponi är sådant som du kan återvinna. Väl så viktigt i dagens samhälle.

Deponi för dig som bor i närheten av Stockholm

En deponi i Stockholm kan till exempel ta hand om saker som glas och tjärpapp. Annat som behöver omhändertas är PVC-plast och armerad plast. En del tyger hamnar under begreppet deponi liksom gips och slangar. Vidare finns det sådana saker som plastmattor, presenningar och en viss slags isolering.

Varje land har sina egna regler om hur deponi ska tas om hand. Så det blir lika för dig som bor i Stockholm och den som bor i övriga landet. Reglerna inom Sverige är desamma men det kan skilja sig lite mellan olika länder som tidigare nämnts.

25 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.