Dags för Energifönster?

Är det dags att ta tag i isoleringen av huset? Har man ett äldre hus, med äldre fönster kan det spara flera tusenlappar varje månad om man byter till särskilda fönster som är så väl isolerade att de kan sänka uppvärmningen inomhus. Det är då fönster som har 2- eller 3-glasfönster och mellan fönsterglasen har man lagt in ädelgas som isolerar hela fönsterrutorna. På så sätt behåller man värmen inne och kylan ute på vintrarna, eller håller hettan ute på somrarna och behåller svalkan inomhus.

Det sägs att inomhusvärmen försvinner som mest genom ventilerna. Så vill man verkligen förbättra isoleringen av bostaden, bör man samtidigt byta ut de ventiler som man har. De automatiserade ventiler som värmer upp den luft som ventilerna suger in i bostaden är sådana som inte släpper ut all värme. Ventilerna släpper ut så mycket som en tredjdel av all värme som läcker ut ur en bostad. Medan fönster och dörrar står för en fjärdedel av värmen som läcker ut.

Bättre isolering med Energi- och PVC-fönster 

Både de så kallade Energifönster, och även PVC-fönster har bra mycket bättre isolering än andra fönster. Vill man kan man kombinera flera olika funktioner i ett och samma fönster, så kan man skaffa sig Energifönster med renoveringsfria fönster. De är då särskilt väl isolerade fönster, med fönsterbågar av aluminium mot utsidan och träbågar inomhus. PVC- fönster är även de, både bättre isolerade än andra fönster, plus att de inte behöver renoveras. De är lätta att sköta, håller länge och har goda energivärden. De hjälper alltså till att sänka uppvärmningskostnaderna, plus att de är billigare än Energifönster. Däremot är Energifönster sådana fönster som håller en hög kvalitet och innebär en investering i bostaden där de monteras.

Välj fönsterleverantör med service

Det bästa som man kan göra när man funderar på att byta fönster till sin bostad är att ta kontakt med några olika fönsterleverantörer och jämföra deras priser, med den service som man får med de nya fönster som man sedan väljer. Man kan alltid googla "byta fönster Stockholm" till exempel, om det är i Stockholm som man behöver nya fönster. Sedan bör man få en hel lång lista av Googles sökmotorer på fönsterleverantörer som har angett att de kan erbjuda fönster i Stockholm. Vill man inte ha Stockholm med, så skriver man i stället in den ort där man bor. Så får man tag i rätt fönsterleverantör. Här kan man läsa mer om fönster och fönsterbyte på: bytafönster.biz.

19 Dec 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.