Chevronparkett är ett nygammalt mode

På senare år har chevronparkett kommit i ropet igen. Unga familjer som önskar sig ett snyggt golv väljer gärna denna exklusiva men funktionella golvtyp idag.

Chevronparketten är ett gammalt hantverk med traditioner från fina slott. Stavarna är sågade i vinkel och ger ett effektfullt utseende. Det är en variant på den vanliga fiskbensparketten. Numera kan man välja olika nyanser, och en chevronparkett passar perfekt i moderna hem ihop med stilrena möbler och milda färger.

En nyans som har blivit mycket populär på senare år är rökt ek. Det är lätt att kontakta ett golvföretag och be om deras förslag på chevronparkett, för de har golv som passar i varje hem. Parkettgolvet är elegant och förmedlar en känsla av att vara nära naturen. Det är ett både snyggt och hållbart golv.

Chevronparkett är för alla

Numera kan vem som helst skaffa sig chevronparkett, så det är inte förbehållet slottsherrar längre. Sedan är ju nya hus i allmänhet ganska påkostade, så man får väl säga att en gedigen chevronparquet ingår i en modern livsstil. Alla kan unna sig ett vackert golv när man bygger hus.

Ska man renovera en gammal lägenhet är det också en bra idé att byta ut det slitna golvet mot en chevronparkett. Det blir lite extra elegant då och rummet får en helt annan karaktär. Möbler och annan inredning kommer också till sin rätt på ett annat sätt när golvet är nytt och välvårdat. Golv i träfärger är aldrig omoderna och de passar fint i alla sammanhang.

12 Jun 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.