Byte av flak

Det dyraste på en lastbil är hytten och all mekanik som finns i den och i underredets däck samt övriga system. Därför finns det flera sätt som man kan variera flaket och dess funktioner på.

Ett lastväxlarflak är ett flak som man använder till en slags lastbil som kallas för lastväxlare, vilket är precis vad lastbilen kan göra. Två olika typer av lastbilar kan variera sig genom att byta ut sitt flak. Det finns trailern som endast består av en hytt och som man kan koppla valfritt flak på. I det fallet är det ett flak som har hjul och som kan rulla efter trailern. Men det finns även en annan slags lastbil som har hela underredet men endast byter själva flaket. Det är den typen av fordon som kallas för lastväxlare.

Valet av frakt

När man kör lastbil så kan man få uppdrag som gäller alla möjliga typer av frakter. Förutom de vanligaste som består av pallar eller olika typer av buntar med material och produkter, så kan man ibland få som uppdrag att köra något annorlunda. Det kan vara massor som man ska frakta bort från en grundläggning eller material som ska användas för att fylla igen och skapa korrekta förutsättningar vid en grundläggning. Men ibland kan man även behöva frakta mycket långt gods eller till och med andra maskiner, som grävmaskiner med mera. För varje behov kan man behöva använda sig av ett anpassat flak. Det innebär att man väljer en modell som passar för det som man ska frakta.

12 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.