Byggteknisk mätning ger dig mer kött på benen

En byggteknisk mätning ger dig mycket information och en bra överblick. Med rätt kunskap kan du anpassa bygget och ändra planerna, redan innan något gått fel.

Det finns ett gammalt uttryck inom byggvärlden som lyder “mät två gånger och såga en gång”. När det blir rätt från början behöver du inte göra om jobbet flera gånger. Samma uttryck kan appliceras på många olika delar av livet. Om något ska göras kan du lika gärna göra det ordentligt med en gång.

Med hjälp av byggteknisk mätning får du alla svar och all information innan du börjar bygga. Det kan spara mycket tid, pengar och huvudbry. För att inte tala om mankraft och arbetstimmar. När du vet vad du har att förhålla dig till blir det lättare att anpassa planen därefter. Du kan exempelvis se om du behöver beställa mer material, eller justera tidsramen. Kanske behövs mer markarbete än du först trodde?

Byggteknisk mätning ger kunskap och info

Det finns olika sätt att genomföra en byggteknisk mätning på. Många firmor erbjuder bland annat mätning med en drönare, det vill säga en slags flygande farkost. Det går även att mäta med hjälpteknik som laser eller 3D. Du får enkelt en överblick över situationen och kan då justera dina planer, eller förbereda dig på ett annat sätt.

Med hjälp av mätning och insamlande av information kan ditt bygge flyta på bättre i ett senare skede. Du slipper helt enkelt såga flera gånger, eftersom du redan har mätt, dubbelkollat och kontrollerat allt. Ett smidigare sätt att förbereda dig och bygga på, helt enkelt. Mer om byggteknisk mätning kan du hitta här: https://www.segerkvist.com/ 

17 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.