Betonghåltagning med tuffa verktyg och rätt skydd i Uppsala

Betonghåltagning krävs när man behöver göra en öppning i hårda material som betong eller sten. I Uppsala finns företaget som har maskinerna som klarar jobbet.

Betongen är ett av de hårdaste byggmaterial man kan träffa på. Dessutom är betongväggar och betonggolv ofta tjocka för att ge stabilitet till byggnaden. De tjocka betonglagren är en utmaning när man behöver borra eller såga igenom dem för att dra in rör, lägga in nytt avlopp, sätta in en trappa till källaren eller något liknande.

De flesta hyr ut sådant arbete för att slippa köpa in dyra betongverktyg och slippa göra det tuffa arbetet själv. Men står man där som den lite väl ambitiösa hemmafixaren och har bestämt sig att göra jobbet på egen hand, då finns det ett par risker att tänka på. Betongborrar och betongsågar är kraftiga verktyg. Använd skyddsskor och skydd för ben och ansikte. Vattna där du arbetar för att binda upp det otrevliga betongdammet och använd skyddsmask!

Låt proffsen fixa betonghåltagning – ta hand om finliret

Har man väl lyckats komma ner några centimeter i betongplattan ska man be till gudarna att man har rätt skärverktyg. Borrningen och sågningen sliter hårt när man är i så hårda material som betong. Det är lätt att maskinerna bryter ihop före betongen. Känns arbetet för tufft? Kom ihåg att det finns professionella. Betonghåltagning i Uppsala kan göras mycket enkelt med rätt firma bakom maskinerna.

Det är ingen skam i att låta experterna sköta betonghåltagningen. Det är ändå grundjobbet det handlar om, som knappt syns när allt är klart. Istället kan man koncentrera sig på finliret, som faktiskt är det man sedan kommer att kunna njuta av i bostaden när allt är klart.

13 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.