Behöver du laga taket?

Behöver du laga ditt tak? Har man fått droppande tak, bör man snarast se till så att de lagas. Om man inte gör det riskerar man att få permanenta skador på sitt hus. I värsta fall kan fukten sprida sig till huskonstruktionen. Får man in permanent fukt in i istt hus riskerar man mögel och då kan hela huset bli omöjligt att bo i. Så om man får läckande tak, bör man genast täppa till skadan som finns på taket och ersätta skadat material med nytt och fräscht sådant.

Behöver du få tag i någon som kan svetsa och laga plåten som kanske taket är gjort av? Det finns en hel del kunniga hantverkare som kan svetsa fasad eller takplåt så att hela fasaden eller taket är intakt.När man svetsar samman de olika plåtdelarna ser man till så att materialet blir ett enda. Det är hela idén med svetsningen och som kräver en professionell svetsare.

Googla "svetsare Stockholm"

Är det så att du behöver en svetsare som arbetar i Stockholm, kan du alltid googla "svetsare Stockholm" som exempel på sökord så att du kan få tag i en svetsare som kommer och svetsar ditt tak, och lagar det som gör att det droppar in från taket. När du väl får tag i en svetsare, kan du även behöva andra hantverkare som kan riva upp det material som är skadat och som kan ersätta det med nytt och fräscht material. Detä inte bra att ha ett läckande tak. Vid behov kanske man behöver lägga om hela taket.

Ta referenser och välj den bästa

När man sedan väl har fått tag i någon svetsare, kan man alltid be om referenser och kontrollera dem, sedan väljer man helt enkelt den som är bäst. Oftast tänker man svetsare som arbetar i fabriker eller på ett verkstadsgolv, men ibland kan man hitta en svetsare som kan tänka sig komma ut til privata bostadsägare som beöver hjälp med att svetsa sitt tak, eller sin fasad. Man kan ju få Rot-avdrag för ett laga ett tak. Då är det av vikt att hantverkaren har egen F-skattsedel så att Rot-avdraget bir giltigt. Man får dra av för högst 50.000 kronor per år och per person. Men hur mycket det blir i skatteavdrag i varje enskilt fall är svårt att säga på förhand. Allt beror på omfattningen och kostnaden i arbetet och hur hela slutsumman sedan blir. Här kan du läsa mer: tatsvets.se.

29 Feb 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.