Behöver du golvläggare i Falun?

Behöver du få tag i en golvläggare i Falun? Se då gärna till att få tag i en certifierad golvläggare som kan lägga nya golv i våtrum. Det är viktigast om det är så att du önskar dig nya golv i kök och badrum. Då är det mycket viktigt att du får tag i en kunnig och kompetent person som vet hur hon, eller han ska lägga golvet med rätt lutning i badrum, så att vattnet som hamnar där rinner rätt ner i golvbrunnen. Eller om du önskar dig nytt golv i vardagsrum får tag i en som kan lägga golvet i parkett.

Vilket slags golv önskar du dig? Det finns så många fina material på golv numera. Vilket material som man föredrar är ju upp till den egna smaken som ju bekant är delad. Finast är trägolv som håller länge. Men den senaste tidens trender är att skaffa sig stenmaterial på golv eller en heltäckningsmatta. Valet av material på golvet bör ju även styras av vilket rum det är. Här ger vi några traditionella exempel.

Parkett i vardagsrum

Deet vanligaste är att välja parkett till vardagsrummet. Då tänker man sig oftast ett tåligt, tönjbart och hållbart golv av ekparkett. Ett sådant golv kan hålla i 50 år, om man ser till att underhålla det på rätt sätt; tvätta det ofta, bona det och olja in det med regelbundenhet. Vill man verkligen spara på det kan man lägga en heltäckningsmatta som täcker hela golvet. När sedan barnen, husdjuren eller vad det nu är som kan slita på golvet, är borta, kan man ta bort heltäckningsmattan och har hela det fina trägolvet kvar.

Heltäckningsmatta i sovrum

Vem har lust att stiga upp på ett kallt golv? Vill man ha det riktigt mysigt och gosigt för fötterna när man ska sova eller stiga upp efter en natts sömn, kan man alltid lägga på en heltäckningsmatta som är varm och mjuk. Kanske man även vill ha en sådan i barnens rum? Då får de det mjukt på golvet och som förälder slipper man oroa sig för hårda slag och stötar på golvet. Det gör ju inte så mycket då heltäckningsmattan tar de slagen och stötarna.

Klinker i hallen

Blir det många våta fläckar efter blöta skor och stövlar? Då kan man kanske vilja ha ett tåligt golv som klarar av vätan. Ett klinker brukar klara de flesta väder. Det är dessutom mycket snyggt och välkomnande. Man kan dessutom lägga golvvärme under hallgolvet, så slipper man torka upp efter vätan. Det går bort på några sekunder med golvvärmen.

29 Jan 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.