Behöver du en projektering?

Ska man bygga något nytt, från grunden, eller om man ska bygga till eller bygga ut, så kan man behöva en firma som kommer och leder hela bygget, projekterar bygget. Dels kan man behöva bygga en grund som huset kan stå på, dels kan man behöva gräva ner VVS-systemet, bredbandet och så kan man behöva arbeta med tomten som ska vara runt huset. Men man kanske vill bygga en pool utomhus? Då kan man behöva projektering av tomten för att bereda marken för ett poolbygge.

Det är ju så populärt med pool numera. Var och varannan har ju råd att bygga egna pooler. Det är inte dyrt alls. För en medelstor familj som vill åka ner till solen på en charterresa, kan hela resan gå på 50.000-60.000 kronor. För de pengarna kan du få en pool utomhus. Sedan tillkommer arbetet med att gräva på tomten.

Så bygger man en pool på tomten

  1. Bestäm var poolen ska ligga. Bland det första som man måste bestämma är var på tomten som poolen ska ligga. Det kan vara bra att ha poolen när altanen, om man har en altan, så att det är lätt att komma till och från poolen. Det ska vara lätt att ta sig till poolen och hoppa i och ur den.
  2. Googla "markarbeten Stockholm". När man sedan har bestämt sig för var poolen ska ligga och hur stor den ska vara, är det bara att bestämma sig för en firma som ska arbeta med marken där poolen ska vara.
  3. Anlita en entreprenadfirma. Sedan när man väl har bestämt sig för vilken firma som ska arbeta med marken, så är det bara att komma överens om ett pris och datum när arbetet ska påbörjas och avslutas.
  4. Gräv där poolen ska ligga. Firman kommer och gräver där man önskar lägga poolen. Det kan ta några dagar innan det är färdigt.
  5. Lägg en geoduk. När man har grävt klart så lägger man en geoduk på platsen där poolen ska ligga.
  6. Lägg en liner. Efter att man har lagt en geoduk på plats är det sedan dags att lägga på en liner.
  7. Lägg poolen med kakel eller i plast. När linern är på plats, kan man sedan välja att bygga själva poolen med kakelplattor eller som en badbunke i plast. Båda två blir snygga.
  8. Bygg dit pooltaket. När väl poolen är på plats är det viktigt att bygga till ett pooltak. 
  9. Använd poolen. När poolen är klar, är det bara att använda den och kasta sig, dyka i eller klättra ner i poolen och använda den! Lycka till!
19 Nov 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.