Bättre lyft på lagret

Att ha rätt utrustning i en lagerverksamhet är A och O. Är den undermålig eller om den brister i funktion kommer det i längden att gå ut på personalen och deras kroppar. Många som jobbat länge som lageranställda kan vittna om förslitnings- och belastningsskador på olika delar av kroppen. I huvudsak är det rygg, axlar, nacke och knän som påverkas. Att undvika detta är att investera i personalens hälsa och i företaget på lång sikt. Personal som mår bra fysiskt kommer också att kunna arbeta på ett mer effektivt sätt.

Ha rätt pallgafflar och annan utrustning

Att se till att ha högt kvalitativa pallgafflar och annan utrustning som krävs är viktigt. Som nämnt i inledningen kan det i längden leda till skador på truckförarna om mer tid än nödvändigt behöver spenderas i trucken. Att ha rätt pallgafflar är något som inte bör glömmas bort.

Förutom att ha rätt pallgafflar bör man sträva efter att låta truckföraren vara i trucken så lite som möjligt, eller snarare att föraren kan utföra sitt arbete så produktivt oh smärtfritt som möjligt. Just pallgafflar är ingen jättestor investering, men det är bra att även se över status på andra inventarier.

Lift

Att ha en lift är kanske vanligare på byggarbetsplatser än vad det är på lager. Dock finns de av samma skäl – att underlätta för personalen. Skulle byggarbetarna konstant bära tunga grejer upp och nerför trapporna skulle belastningsskadorna visa sig fort. Detsamma kan sägas om lagerpersonal, som kan spara mycket på sina ryggar genom att använda en lift istället för en trappa. En av fördelarna är ju att man kan lägga ifrån sig sakerna man bör en stund.

Om det endast behövs under en kortare tid finns det mängder av företag som hyr ut liftar. Beroende hur man ska använda dem kan vissa storlekar passa bättre än andra. Ett bra tips är dock att inte ta en med mer längd än vad du egentligen behöver – då finns en risk att du sliter på plånboken i onödan.

Handskar

Det som ska lyftas för hand bör lyftas med bra arbetshandskar. Utan dessa kan skavsåren komma som ett brev på posten. Ett par bra arbetshandskar ska skydda mot detta med god effekt. Det här kan finnas tillgängligt på arbetsplatsen, men annars finns arbetshandskar att köpa i många olika mindre butiker och kedjor. Har du bra handskar, pallgafflar och liftar kommer du att spara på kroppen mycket. Därutöver är det också alltid bra att tänka på ryggen och ens arbetspositioner överlag.

23 Aug 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.