Bästa värmen får man med kamin i Stockholm

Är du en av många som längtar efter kamin i Stockholm? Nu är det dags att realisera drömmen. Gör hemmet varmare och mysigare och spara pengar samtidigt.

Det antal människor som inte önskar ha en öppen spis eller liknande värmekälla måste vara väldigt få. Den värme och den stämning en dylik sprider är helt enkelt oöverträffad. Doften, lågorna och ljuden ger en alldeles speciell upplevelse. Att använda alternativa värmekällor har förstås också blivit oerhört populärt med senare tiders utveckling.

Att utnyttja den öppna spis som i många fall redan finns i speciellt äldre hus är varken en brandfara eller en källa till föroreningar. För den som önskar ställa om uppvärmning från källor som använder elektricitet är det ett givet alternativ. Det smartaste är förstås att först kontakta en firma och sotare för att kontrollera utrustningens skick.

Spara pengar och få bästa värmen med en kamin

Hur fungerar det då med själva installationen och driften av en kamin i Stockholm? Jo, till att börja med behöver du ett ok från din kommun och ett besök från sotaren. Sedan gör firman du anlitar sitt. Ibland behövs ny utrustning i skorstenen förutom själva värmekällan, ibland är det bara den sistnämnda som ska installeras.

Det går att använda olika sorters trä till att elda med. Många föredrar björkved, som också kostar lite mer. I allmänhet måste vedträna vara högst 30 cm långa och inte alltför bastanta - då blir de svåra att få att brinna. Utrustning i form av en skinnhandske, värmebriketter och tändare behövs också. Askan får svalna och kan sedan samlas och kastas. Lycka till. Skaffa en kamin från detta företag: www.purefire.se

10 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.