Attefallshus - ett perfekt komplement

Har du problem med yta i ditt hus? Du är inte ensam. Många upplever - speciellt vid tillökning i familjen - att det är svårt att få plats med alla saker och frigöra plats för sovrum etc. Det är naturligt, men felet många gör är att man ser saken som omöjlig att lösa. Antingen så måste man bygga ut och därmed ta sig igenom en massa krånglig byråkrati i form av bygglov, anlita olika företag för hjälp med tillbyggnaden och då allt detta tar tid så väljer man istället det andra givna alternativet: man säljer bostaden.

Det senare är vanligt och det behöver inte vara så dåligt heller - men man får vara beredd på att det kostar pengar. Att byta upp sig till ett större hus är dyrt, detta oavsett var man bor. Därför så tänkte vi tipsa om en annan väg som är möjlig att ta - en väg som innebär att du kan bygga ett nytt hus på din tomt och där det inte krävs något bygglov: du kan bygga ett Attefallshus.

Köp ett nyckelfärdigt Attefallshus

Attefallshuset togs fram med en tydlig tanke i form av att minska lite på trycket på bostadsmarknaden. Genom att göra ett Attefallshus befriat från bygglov så ville man skapa en snabbare process för villaägare att kunna bygga en komplementbostad som sedan var möjlig att hyra ut. En vinst-vinst-situation där man dels som villaägare får in pengar i form av hyresintänkter och där dels en person får en bostad.

Naturligtvis så måste ett Attefallshus som är tänkt att fungera som en bostad också vara utrustad för det ändamålet: elektricitet måste dras, avlopp och vatten likaså och dessutom vara isolerat och ha goda förvaringsmöjligheter. Att kunna laga mat och sköta sin personliga hygien är också självklarheter.

Du behöver inte bygga ett Attefallshus och hyra ut det. Nej, valet är helt fritt och det leder oss in på det extra utrymme som många söker. Att använda måtten för ett Attefallshus - 25 kvm area och maximalt 4 meter högt (från mark till nock) - och använda det för sitt eget höga nöjes - syfte! - är också möjligt. Det kan innebära att ditt Attefallshus fungerar som ett garage eller som en extern relaxavdelning. Eller som ett rum där din tonåring kan bo.

Det finns många vägar att gå gällande ett attefallhus. En av de populäraste och mest gångbara är att beställa ett nyckelfärdigt sådant. Det gör att man får exakt det hus man vill - och att alla byggregler och normer är åtföljda - och att tiden från tanke (beställning) till mål (uppresandet) går extremt fort. Visst, det kostar lite mer, men å andra sidan så vet man att det kommer att hålla och stå emot tidens tand också. Vi skulle rekommendera den lösningen; särskilt för dig som saknar vana av byggnationer.

29 Jun 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.