Arbeta effektivt och spara el

De som använder elen i sitt arbete kan säkert göra mer för att använda den på bättre sätt. Ibland rör man sig när man använder redskapsmaskiner som går på el. Många använder långa sladdar som går över golv och plankor. Det är direkt farligt. De långa sladdarna riskerar att skadas eller kapas om man använder såg- eller slipmaskiner. Då är det bättre att låta en elektriker se över din jobbsituation. Arbetar du till exempel på en byggarbetsplats, kan en elektriker installera uttag där du behöver dem så snart det är möjligt för elektrikern att installera dem.

Använd inte gamla maskiner och redskap

Som byggarbetare använder man många olika redskapsmaskiner. Det är bra att med jämna mellanrum se över sina maskiner och köpa in nya istället för att använda gamla. De nyare maskinerna byggs för att dra så lite el som möjligt. Gamla redskap drar mer el, och är mindre effektiva än de nya.

Dessutom kan man rensa och hålla redskapen rena för att de mer effektivt ska kunna arbeta. En maskin som är full med damm och andra byggrester, blir slö och ineffektiv. Då drar den mer el medan den inte gör den nytta som den egentligen skulle kunna. Det tar längre tid för dig som arbetar och du slösar mer energi än vad som är nödvändigt. Dessutom kan du till och med dra ut sladdarna ur uttaget när du inte använder maskinerna, för så länge sladden sitter i uttaget fortsätter den att dra el.

Se över din lampsituation

Många av oss fortsätter att arbeta även när det är mörkt. Det är otänkbart att sluta arbeta bara för att solen inte står högt på himlen, eller hur? Eftersom våra lampor går på el, kan man spara el genom att ta sig en titt på vilka lampor du använder i jobbet. Genom att byta dina lampor till ledlampor bidrar du till en lägre energiförbrukning i jobbet. Det är positivt för alla, inte minst för din egen skull och slipper betala höga elräkningar i onödan. Om man ser över alla dessa saker bidrar vi till en bättre miljö och mindre energiförbrukning.

Om du funderar mer på hur du skulle kunna göra för att spara mer på elen och energin, kan du till och med be en elektriker komma ut till dig. De har bra lösningar som kan vara effektiva för dig. Den elektrikern kan ge råd och tips på hur du kan spara på elen, vilka redskap som drar minst el och är mest effektiva, hur du kan planera uttag där du arbetar och som gör ditt arbete säkrare.

Vill du hitta en bra elektriker kan du googla på nätet. Bor du i Göteborgstrakten skriver du helt enkelt elektriker Göteborg, eller elektriker och så namnet på staden där du bor, så får du flera förslag på elektriker som elektriker som arbetar i närheten av dig. Klicka på länken om du vill läsa mer om elektriker i Göteborg: http://www.elektrikergöteborg.net.

14 Mar 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.