Är det dags att renovera fönster? Så mycket kostar det

Har du fönster som behöver renoveras? Om du vet att det är många år sedan fönster antingen byttes ut, eller köptes in är det hög tid att se över dem. Men hur kan man se om det är dags att byta ut eller renovera fönster? Antingen kontrollerar du dina fönster och ser om färgen har flagnat, att delarna på dina fönster är sönder och utslitna. Om du till exempel märker att du har svårt att stänga fönster, att det drar från fönster eller att du ständigt har en svart rand nedanför dina fönster inomhus, kan det vara hög tid att byta ut eller renovera dina fönster.

Så mycket kan renoveringen av dina fönster kosta

Priset på renoveringen av dina fönster beror på vilket material som hantverkarna behöver för renoveringen. Ska de enbart måla om dem, ska de byta ut fönsterbeslag eller behöver byta ut stora delar av fönstret? Följande priser är på ett ungefär, för at du ska få ett hum om vad du har att se fram emot.

Renovering av PVC-fönster: mellan 1.800–4.200 kronor per fönster

Renovering av aluminiumfönster: mellan 1.200–3.000 kronor per fönster

Renovering av träfönster: mellan 2.500–5.000 kronor per fönster

Renovering av takfönster eller takkupa: mellan 3.000–6.000 kronor per fönster

Skulle du istället för att renover fönster, bestämma dig för att byta ut dem mot nya, får du betala det dubbla, om inte mer än det dubbla per fönster.

Anlita hanverkare för fönsterrenovering

Om du inte kan renovera fönster själv då kostar ju inte arbetet dig något, mer än tiden du lägger på varje fönster) kan du räkna med att det för 2 arbetsdagar, vilket vi räknar med att det tar om du har 8-10 fönster som ska renoveras, kan det kosta mellan 20.000-40.000 kronor bara i arbetskostnad. Med Rot-advraget får du ner kostnaden rejält, beroende på hur mycket du redan har utnyttjat det. Du kan dock inte dra av för mer än 50.000 kronor eller 30 procent av arbetskostnaden per år och per person.

Genom att anlita en hantverkare för fönsterrenoveringen kan du själv ägna dig åt det som du önskar och kan jobba, gymma, gulla med din hund, eller vad man nu vill göra. Du frigör tid åt dig själv och får samtidigt väldigt fina fönster som kommer att hålla i minst 20 år framöver. Du gör miljön en tjänst genom att låta renovera dem i stället för att slösa på energi som det krävs för att tillverka nya fönster. Läs mer om fönsterrenovering i Stockholm på: fönsterrenoveringstockholm.nu.

30 Oct 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.